Kennis Centrum
colofon colofon bestuur contact sitemap 

  Vakpers    ADCN    digitale gids    eigen publicaties    artikelen    bibliotheek / archieven    links  

Het ReclameArsenaal verzorgt en bevordert publicaties en tentoonstellingen over de (cultuur)geschiedenis van de Nederlandse reclame.

 

REEKS MONOGRAFIËEN NEDERLANDSE AFFICHEKUNSTENAARS

In 1990 is begonnen met de publicatie van een serie monografieën over Nederlandse afficheontwerpers. Tot nu toe zijn zeven delen verschenen (zie hiernaast). 

LAATST VERSCHENEN (NOVEMBER 2009)

Dolf Hell

Cor van Velsen. Op eigen koers naar pakkende beelden

Te bestellen via de webwinkel op deze site voor € 15,-

 

DE GIDS RECLAMECOLLECTIES NEDERLAND

De gids is een weg-wijzer naar 80 bewaarplaatsen van historisch reclame-materiaal zoals bedrijven, musea en archieven. Verschenen in 2001 en samengesteld door Pim Reinders. De gids is ook digitaal op deze site raadpleegbaar.

De gids is een hulpmiddel voor iedereen die op zoek is naar het historisch erfgoed van de Nederlandse reclame. Wat wordt waar bewaard? Hoe toegankelijk zijn de collecties? Dat zijn de vragen die de gids helpt beantwoorden.

Verkrijgbaar à €7,- incl. porti via het secretariaat van Het ReclameArsenaal.

 

DE GESCHIEDENIS VAN DE RECLAME IN NEDERLAND

van Wilbert Schreurs verscheen in november 2001 bij uitgeverij Spectrum. Dat gebeurde met steun en begeleiding van Het ReclameArsenaal en met de medewerking van PCM Landelijke Dagbladen, Result DDB, FHV/BBDO, Publicis, Nestlé Nederland, Intomart en Philip Morris. Het boek is inmiddels uitverkocht.

 

Reeds verschenen deeltjes zijn verkrijgbaar à €15,- via de webwinkel op deze site . Deel 1 en 2 zijn nog slechts beperkt voorradig, deel 3 is uitverkocht.

SERIE MONOGRAFIEEN:
Mieke Rijnders
R.N Roland Holst (1868-1928)
1992
Bernadette van der Goes / UITVERKOCHT !
Jan Lavies (1902)
1997
OVERIGE PUBLICATIES:
Reclame Arsenaal