Kennis Centrum Kennis Centrum
colofon colofon bestuur contact sitemap 

  virtuele reis    exposities    collecties    tijdelijke exposities    toppers    onderwijs    funcorner    winkel    links  

Het ReclameArsenaal verzorgt en bevordert publicaties en tentoonstellingen over de (cultuur)geschiedenis van de Nederlandse reclame.

ZOJUIST VERSCHENEN (NOVEMBER 2009)!

Dolf Hell

Cor van Velsen. Op eigen koers naar pakkende beelden

Dit is deel 7 in de reeks monografieën affichekunstenaars van het ReclameArsenaal, verschenen bij uitgeverij [Z]OO producties te Eindhoven. 

Andere door het ReclameArsenaal verzorgde of ondersteunde uitgaven betreffen Gids Reclamecollecties Nederland (2001) samengesteld door Pim Reinders en het boek Geschiedenis van de reclame in Nederland geschreven door Wilbert Schreurs.

DE GIDS RECLAMECOLLECTIES NEDERLAND

is een wegwijzer naar 80 bewaarplaatsen van historisch reclamemateriaal zoals bedrijven, musea en archieven. Verkrijgbaar à €7,- incl. porti via het secretariaat van Het ReclameArsenaal.

DE GESCHIEDENIS VAN DE RECLAME IN NEDERLAND

van Wilbert Schreurs verscheen in november 2001 bij uitgeverij Spectrum. Dat gebeurde met steun en begeleiding van Het ReclameArsenaal en met de medewerking van PCM Landelijke Dagbladen, Result DDB, FHV/BBDO, Publicis, Nestlé Nederland, Intomart en Philip Morris. Het boek is inmiddels uitverkocht.

 

Voorts ook verkrijgbaar via het ReclameArsenaal:

 

DE BANK VOOR IEDEREEN. RECLAME VAN DE RABOBANK

van bedrijfshistoricus Stefan de Boer. Een rijk geillustreerd overzicht en uitgebreide analyse van ruim een eeuw reclame voor de Rabobank.

104 pg. Uitgave van de Rabobank,  Utrecht, 2005.

SERIE MONOGRAFIEEN:
€15

bestellen
bestellen
Mieke Rijnders
R.N Roland Holst (1868-1928)
1992
€15

bestellen
bestellen
Bernadette van der Goes / UITVERKOCHT !
Jan Lavies (1902)
1997
€15

bestellen
bestellen
€15

bestellen
bestellen
€15

bestellen
bestellen
€15

bestellen
bestellen
€15

bestellen
bestellen
OVERIGE PUBLICATIES:
€7

bestellen
bestellen
OVERIGEN:
€24

bestellen
bestellen
Reclame Arsenaal