Kennis Centrum
colofon colofon bestuur contact sitemap 

  Vakpers    ADCN    digitale gids    eigen publicaties    artikelen    bibliotheek / archieven    links  

INTRODUCTIE

Van alle openbare bibliotheken bewaart het ReclameArsenaal de meest complete en omvangrijkste verzameling reclamevakpers.

In 2009 heeft Het ReclameArsenaal met steun van de Koninklijke Bibliotheek en het Graphic Design Museum (Breda) 14 verschillende reclametijdschriften gedigitaliseerd. Te beginnen met De Ark uit 1911 en eindigend met de laatste aflevering van Ariadne in 1983. Tezamen ca. 95.000 paginas in ruim 2800 afleveringen.

BEGIN: klik op home

 

 

 

UNIEKE COLLECTIE

Voor het overgrote deel gaat het om volledige jaargangen. Enkele titels zijn uniek en komen alln in deze collectie voor: De Gong (het reclamevakblad van Nederlandsch Indi), Het Advertentiebureau (vr 1940 het verenigingsblad van de VEA) en VRI-Vorm (een uitgave van de Vereniging voor Reclameontwerpers en Illustrators) - in 1968 gefuseerd met de GKf en later opgegaan in wat tegenwoordig de BNO is.

De hier nu ontsloten collectie biedt toegang tot een schat aan cultuur- en kunsthistorisch belangrijk en zeldzaam materiaal - zowel in tekst als in beeld.

Lees meer op de volgende pagina over de ontsluiting en over de aard en verschijning van de verschillende tijdschriften afzonderlijk.

Reclame Arsenaal